5 Çayı tarifleriBörek TarifleriHamurişi
HAZIR YUFKADAN KIYMALI SOSLU BÖREK
HAZIR YUFKADAN KIYMALI SOSLU BÖREK
Porsiyon
5-6
porsiyonHazırlık zamanı
30
minutesPişirme süresi
40
minutesKalori
248
kcalToplam zaman
1
hour10
minutesMalzemeler
☑️ 5 adet yufka
- İç harcı için:
☑️ 500 g kıyma
☑️ 2 adet soğan
☑️ 2 adet yeşil biber
☑️ 1 yemek kaşığı domates salçası
☑️ yarım çay bardağı sıvıyağ/ zeytinyağı
☑️ Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pulbiber (istediğiniz baharat) ☑️ 1 adet rendelenmiş domates ☑️ maydanoz
- Sosu için:
☑️ 1 su bardağı yoğurt
☑️ yarım su bardağı sıvıyağ /zeytinyağı
☑️ 1 adet yumurta
- Üzeri için:
☑️ susam, çörek otu
Talimatlar
- İ̇lk olarak tavaya kıymamızı alıp suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Daha sonra yemeklik doğranmış soğanları ekleyip karıştırıyoruz. Ardından küçük doğranmış biberleri ekleyip karıştırıyoruz. Salçayı ilave ediyoruz. Rendelenmiş domates ilave ediyoruz. Tuz ve baharatları ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. En son küçük doğranmış maydanoz ekledim (Ben 1 adet patates rendeledim isteğe bağlı) pişirip kenara alıyoruz.
- Sosu için;
- Yoğurt, yumurta ve sıvıyağ, zeytinyağı karışımını ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra 1 adet yufkayı tezgaha serip yanlardan biraz katlayıp, hazırlanmış olan sostan biraz sürüyoruz. Hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan katlanmayan iki tarafına koyuyoruz.iki ucundan yufkanın ortasına doğru sarıyoruz.sardıktan sonra ortadan kesip, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Yufkalar bitene kadar yapıyoruz 10 tane rulo çıkıyor. Daha sonra kalan sosu fırça yardımıyla sosu yufkanın her tarafına sürüyoruz kalan sosu üzerine döküyoruz.
- Bıçakla yaklaşık 3-4 parmak genişliğinde kesiyoruz. En son üzerine susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun❤️